четвер, 02 квітня 2020 12:32

В Україні запускають у серійне виробництво тести на COVID-19

В Україні запускають у серійне виробництво тести на COVID-19
В Україні запускають у серійне виробництво тести на COVID-19. Фото: REUTERS

В Україні серійне виробництво тест-систем на COVID-19 розпочинають наступного тижня.

Таку заяву зробив під час брифінгу в четвер заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми працювали з Інститутом молекулярної біології, працювали з іншими виробниками вітчизняних тестів. Я думаю, наступного тижня в нас уже буде серійне виробництво тестів і будуть поставки вітчизняних тестів у ПЛР-лабораторії, і ми спокійно забезпечимо всіх, хто цього потребує, лабораторними дослідженнями", - сказав Ляшко.

Ще в середині березня пресслужба НАН України оприлюднила інформацію, що в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України завершили розробку та готують до серійного випуску тест-систему для діагностики коронавирусу SARS-CoV-2.

Увесь цей час тест-системи Україна імпортувала з Китаю чи отримувала у вигляді гуманітарної допомоги від ВООЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада блокує виробництво вітчизняних тестів на коронавірус - Гончаренко

У середині березня Центр громадського здоров'я МОЗ України отримав від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) другий набір реагентів для тестування на COVID-19. Реагенти розраховано для 5 тисяч реакцій, їх вистачить для діагностування понад 1600 людей.

Американська хіміко-фармацевтична корпорація Abbott створила тест ID NOW COVID-19, здатний визначити наявність коронавірусу за 5 хвилин.



Зараз ви читаєте новину «В Україні запускають у серійне виробництво тести на COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі