понеділок, 10 червня 2019 13:38

В Україні стартувала благодійна акція #Ядонор

В Україні стартувала благодійна акція #Ядонор
Здати кров — це нагода не лише врятувати чиєсь життя, а й оздоровитися самому. ФОТО: tvoemisto.tv

10 червня розпочався тиждень благодійної здачі крові. Кожен охочий може прийти до пункту прийому й стати донором. Єдина умова — відсутність протипоказань.

"В Україні близько 70% донорів здають кров лише один раз. Цього недостатньо, щоби забезпечити потребу та допомогти всім, кому потрібна кров. Кожна здача крові дуже важлива, а будь-яка група крові потрібна щодня", — наголосила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Глава МОЗ закликала всіх охочих здавати кров і впродовж тижня публікувати в соцмережах свої фотографії з хештегом #яДонор або #яДонорка. За словами чиновниці, це допоможе зробити донорство в Україні більш популярним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набув чинності важливий закон про донорство

"Відповідно до рекомендацій ВООЗ, кількість донацій донорської крові на рік має бути не менше 1,3 мільйона. В Україні ми відстаємо у 2,5 раза — за 2017 рік у нас відбулася лише 571 тисяча донацій. Але ми можемо це змінити", — відзначила Супрун.

Здача крові корисна для організму донора. У виграші лишається його імунна й серцево-судинна системи. Крім того, збільшується тривалість життя.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартувала благодійна акція #Ядонор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі