неділя, 15 серпня 2021 13:55

В Україні провели першу складну операцію із реконструкції обличчя
9

Операція тривала 12 годин.
Фото: @emergencyhospitall
До лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування.
Через кілька днів після операції вигляд обличчя пацієнта змінився.

У Львові медики лікарні швидкої допомоги провели першу в Україні складну поєднану ортогнатично-артропластичну операцію із реконструкції обличчя.

Пацієнтом став 20-річний чоловік.

Після ДТП у п'ятирічному віці він отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму. Лікарі тоді йому не діагностували ще однієї травми - перелому нижньої щелепи. Через це вже за кілька років він просто не міг широко відкрити рота, йому було важко жувати, погано спати вночі, повідомила лікарня швидкої медичної допомоги.

До лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування.

Діагноз – деформуючий остеартроз лівої і кістковий анкілоз правої суглобової головки. Давня травма призвела до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові випадки коронавірусу: показали статистику за добу

12 годин команда медиків проводила складне хірургічне втручання, щоб повернути щелепи у правильне положення і відновити деформовані суглоби.

Для цього спеціалісти усунули розростання кісткової тканини, що заважало при відкриванні рота, розташували спочатку скронево-нижньощелепові суглоби, потім допереду висунули верхні щелепи і підборіддя.

Операцію українські медики провели спільно з литовським колегою Сімонасом Грібаускасом, який вже неодноразово проводив такі втручання.

Всього через кілька днів вигляд обличчя пацієнта - змінився. Тепер хлопець зможе забути про постійний дискомфорт та не відчуватиме труднощів рухах щелепою, повідомили медики.

У Черкасах медики провели операцію із пересадки серця, нирок та печінки.

Зараз ви читаєте новину «В Україні провели першу складну операцію із реконструкції обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі