неділя, 18 серпня 2019 12:19

Українці уникають вакцинації: назвали 2 причини

Українці уникають вакцинації: назвали 2 причини
Україна останні роки знаходиться серед країн світу з найнижчим рівнем охоплення вакцинацією. Фото - ТСН

Україна останні роки знаходиться серед країн світу з найнижчим рівнем охоплення вакцинацією.

Є дві основні причини високого рівня недовіри до вакцинації в Україні. Це необізнаність медпрацівників та політичні спекуляції на цих питаннях, каже дитячий імунолог Федір Лапій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безоплатно вакцинують від правця та дифтерії

"Медичні працівники які повинні бути більш грамотними і обізнаними в питаннях вакцинації. Бо остаточну інформацію пацієнт має отримати від медичного працівника. Уже проведено дуже багато роботи — тренінгів, семінарів, навчання, але цим проблема не вирішиться за два дні. Друга причина — те, що в Україні вакцинація є частим предметом для спекуляції політиків. І, як було продемонстровано в досліджені, і результати цього дослідження були опубліковані в 2018 році в American Journal of Public Health, де було проаналізовано появу фейкової інформації щодо вакцинації, то більшість інформаційних повідомлень, які збуджують суспільство, надають контроверсійну інформацію, походять від РФ", — сказав імунолог, передає УНН.

Це вважається одним з елементів гібридної війни, за словами Лапія.

Президент Володимир Зеленський і РНБО не реагують на питання вакцинації українців. Так вважає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Українці уникають вакцинації: назвали 2 причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі