Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2021 16:08

Учені з'ясували причину летальних випадків Covid-19

Учені з'ясували причину летальних випадків Covid-19
Антитіла, які виробляються для захисту від вірусу, можуть призводити до летальних наслідків. Фото: pixabay.com

На відміну від інших коронавірусів, Covid-19 смертельно небезпечний. До летальних наслідків призводять антитіла, які організм починає виробляти у відповідь на інфекцію.

Ключовим моментом дослідження вчених Колумбійського університету, а також хірургів Комплексного онкологічного центру стало порівняння легенів людей, які померли від Covid-19, із легенями уражених іншими видами коронавірусів, які вижили, пише MedicalXpress.

Виявилося, що саме антитіла, які виробляються для захисту від вірусу, можуть призводити до летальних наслідків. Феномен полягає в тому, що антитіла продукуються в такій кількості, яка замість зниження рівня запалення, навпаки, посилює його.

Йдеться про клітинні молекули цитокіни типу IL-1beta, кількість яких при коронавірусному захворюванні збільшується в сотні разів. Завдяки результатам дослідження створили ліки, що пригнічують дію IL-1beta і зменшують запалення. Низку таких препаратів уже випробовують на пацієнтах із діагнозом Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі обговорення відставки Степанова в Україні зросли темпи вакцинації

Перебіг коронавірусу змінився. Симптоми, які були на початку пандемії 2020 року, спостерігаються дедалі рідше. Зокрема, втрата нюху та смаку майже не трапляється. Головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко назвав нові симптоми Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували причину летальних випадків Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути