четвер, 19 березня 2020 08:04

Учені з'ясували походження коронавірусу

Учені з'ясували походження коронавірусу
Коронавірус не міг бути створений штучно. Фото: The Scripps Research Institute

Коронавірус не міг бути створений штучно.

А з'явився і розвивався до свого нинішнього стану суто еволюційним шляхом. До таких висновків у результаті досліджень дійшли вчені Колумбійського університету в Нью-Йорку, університету Тулейна в Новому Орлеані і Сіднейського університету в Австралії, пише журнал Nature Medicine.

Таким чином, вони розвіяли міфи про лабораторне походження коронавірусу.

Вчені провели детальний аналіз структури вірусу і не знайшли ніяких ознак редагування, яке було б необхідно для його створення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили швидкий тест на наявність COVID-19

"Порівнюючи доступні дані про послідовність геному для відомих штамів коронавірусів, ми можемо твердо визначити, що коронавірус SARS-CoV-2 виник в результаті природних процесів", - розповів Крістіан Андерсен, доцент кафедри імунології та мікробіології в Scripps Research.

Учені впевнені, що коронавірус існує досить давно. Структура його унікальна і аналогів у нього немає. Структура SARS-CoV-2 схожа на коронавіруси, які знайдені у кажанів і панголінів. Це підтверджує версію про те, що вірус міг перейти від них до людей в Китаї.

Раніше говорили, що спалах коронавіруса 2019 nCoV почався у китайській науковій лабораторії міста Ухань.У місцевій лабораторії досліджували перебіг хвороби у кажанів, тому там можуть бути відповідальними за появу нового вірусу. Про це заявили китайські біологи Ботао Сяо і Лей Сяо. Вони опублікували звіт "Можливі джерела спалаху коронавируса 2019 nCoV".

Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували походження коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі