неділя, 10 травня 2020 13:15

Учені вбили надію на зникнення коронавірусу влітку

Учені вбили надію на зникнення коронавірусу влітку
Коронавірус - респіраторне захворювання, дуже схоже на грип. Відтак учені припускали, що з приходом теплої погоди пандемія Covid-19 піде на спад. Фото: Reuters

Тепла погода не знищує коронавірус і не перешкоджає його поширенню.

До такого висновку дійшли американські та канадські дослідники, передає Daily Mail.

Результати окремих досліджень свідчать, що ризик поширення коронавірусу при температурі понад 25° знижується з кожним градусом лише на 1,5%. Це руйнує теорію, що влітку коронавірусна інфекція зникне.

Вчені Університету Торонто проаналізували понад 375 тис. підтверджених випадків Covid-19 у США та Канаді в березні. Порівнювали вплив температури, вологості, закриття шкіл, обмеження масових зібрань та соціальних дистанцій на поширення хвороби. Результати не показали зв'язку між температурою та поширенням інфекції.

"Літо не змусить [вірус] зникнути. Важливо, щоб люди це знали", - сказала професор Діонне Гесінк.

Зараз єдине, що може зупинити епідемію, - це заходи у сфері охорони здоров'я, зазначила вчена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин в радість: безхатьків поселили в готель із алкоголем та наркотиками

Аналогічного висновку дійшли й американські дослідники. Команда Школи управління менеджменту MIT Sloan проаналізувала дані про передачу вірусу та температурні показники у понад 3700 локаціях у грудні-квітні.

"Навіть попри те, що високі температури і вологість можуть помірно знизити швидкість передачі коронавірусу, пандемія, швидше за все, не зменшиться лише через літню погоду... У кращому випадку, погода відіграє лише другорядну роль у боротьбі з пандемією", - сказав доцент Хажир Рахмандад.

Станом на 10 травня у світі зафіксовано 4 025 175 випадків зараження коронавірусом. Загинули 279 329 людей.

Зараз ви читаєте новину «Учені вбили надію на зникнення коронавірусу влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі