вівторок, 10 листопада 2020 12:37

Учені створили точну візуалізацію коронавірусу

Учені створили точну візуалізацію коронавірусу
Візуалізація може допомогти в розробці засобів лікування хвороби. Фото: pinterest.com

Учені продемонстрували точну 3D-візуалізацію коронавірусу. Тепер можна побачити не тільки зовнішній вигляд вірусу, а і його внутрішню структуру.

Модель створили на основі останніх даних про структуру вірусу SARS-CoV-2, повідомляє Mail Online.

Візуалізацію розробили експерти з університету науки і технологій імені короля Абдалли (KAUST) в Саудівській Аравії. Вони вважають, що вона допоможе в розробці засобів лікування Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки киян убив Covid-19

"Наша тривимірна модель демонструє сучасну структуру SARS-CoV-2 на рівні атома і розкриває деталі вірусу, які раніше було неможливо побачити, наприклад, на нашу думку, білки нуклеокапсиду утворюють мотузкову структуру всередині нього", - розповів дослідник KAUST Ондржей Стрнад.

Для створення моделі науковці використали зображення вірусної поверхні з високою роздільною здатністю за допомогою сканувальних електронних мікроскопів.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 10 842. Загалом за весь час пандемії маємо 479 197 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили точну візуалізацію коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі