вівторок, 13 квітня 2021 14:22

Учені дослідили смертоносність поширеного в Україні Covid-штаму

Учені дослідили смертоносність поширеного в Україні Covid-штаму
36 920 людей повідомляли про свої симптоми через мобільний додаток. Фото: pixabay.com

Британський штам Covid-19, який уже циркулює в Україні, не призводить до важчого перебігу хвороби у госпіталізованих пацієнтів, як думали раніше.

Про це свідчать результати досліджень, опублікованих у медичному журналі The Lancet Infectious Diseases.

У людей, інфікованих британським штамом, імовірність вірусного навантаження в носі й горлі вища, ніж в інших. Проте заразніший штам не пов'язаний із підвищеною смертністю та не спричиняє більшої кількості симптомів у інфікованих. Науковці проаналізували дані 341 пацієнта, яких госпіталізували у 2 лондонські клініки. 198 із них мали британський штам коронавірусу, тоді як 143 - інші штами. Під час аналізу науковці не встановили суттєвого зв'язку між важкістю перебігу хвороби й Covid-штамом.

У The Lancet Public Health також оприлюднили результати іншого дослідження з ширшою вибіркою хворих. Його теж проводили у Великобританії. 36 920 людей повідомляли про свої симптоми через мобільний додаток. Зрештою дослідники не знайшли зв'язку між важкістю перебігу Covid-19 і регіонами, де британський штам був більш поширеним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південноафриканський штам коронавірусу може бути стійким до популярної вакцини

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує зростання захворюваності на коронавірус до 25-30 тис. на добу впродовж 10 днів. Зростання захворюваності він зокрема пояснив впливом британського штаму.

Зараз ви читаєте новину «Учені дослідили смертоносність поширеного в Україні Covid-штаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі