середа, 29 липня 2015 11:53

У вінницькому санаторії "Хмільник" лікують радоновими ваннами
4

Подільським Баден-Баденом називає профспілковий санаторій "Хмільник" його головний лікар Олександр Галаченко.

Вперше про цю оздоровницю прочитала на інтернетівських форумах. Користувачі обговорюють, куди поїхати та повезти дітей на літнє оздоровлення. В одних санаторіях для людей зависока ціна, другі скаржаться на погане лікування та обслуговування. Оптимальним варіантом, де влаштовує усе, називають санаторій "Хмільник" профспілковий.

Ті, хто раніше там відпочивали та лікувалися, захоплено розповідають про сучасну медичну апаратуру. Задоволені ввічливим персоналом та медиками-професіоналами. Нахвалюють радонову воду, яка має за твердженням експертів, особливу дію.

Хмільник розташований на невеликому острові, ніби у чаші, створеній двома рукавами Південного Бугу. Місто визнано одним з найекологічніших в Україні. При в'їзді у цей мальовничий куточок Вінниччини одразу стає легше дихати, пахне хвоєю. За великими лісовими масивами та річкою видніється доглянута територія санаторію. Там дев'ять спальних корпусів. Біля кожного - газони, квіти, затишні альтанки.

У санаторії "Хмільник" водночас можуть перебувати до 750 гостей. Персонал враховує бажання та потреби кожного.

Родина Дудків зі Львова чотири роки поспіль відпочивають у цьому санаторії. Іван лікує недугу хребта, його дружина Марія – укріпляє серце та судини. Їх донька Ірина відновлюється після операції на щитовидній залозі. Дудки на відпочинок беруть з собою й онуків-школярів, аби у тих укріпився імунітет.

"У мене бували такі гострі приступи, що не міг з ліжка встати. Сусід повернувся з "Хмільника". Каже: "Чого ти корчишся від болю? Тобі теж треба у той санаторій". Не вірив, що допоможе, але поїхав. Після радонових ванн та масажів наче на світ народився. Дружина інфаркт міокарда перенесла. Важко приходила до тями. Після реабілітації у "Хмільнику" її кардіолог довго дивувався, як гарно укріпила серце", - говорить Іван Дудок.

У санаторії лікують та реабілітують пацієнтів із хворобами опорно-рухового апарату, нервової системи, серця, судин. Також сюди добре поїхати людям з ендокринними розладами, проблемами сечовидільної системи, жіночих та чоловічих статевих органів.

Лікарі ретельно обстежують пацієнтів. Просто у санаторії можна пройти МРТ або КТ. Призначають різноманітні медичні процедури – радонові ванни, підводне витягування хребта, аплікації гірським воском, масажі, інгаляції у соляній кімнаті, лікувальну фізкультуру, лікування холодом (кріотерапія) чи теплом, п'явки та апітерапію. Всього не перелічиш… Є й популярні на закордонних курортах ін'єкції вуглекислим газом.

У їдальні готують смачні дієтичні страви з м'яса, риби, свіжих овочів та фруктів. Якщо треба позбавитьсь зайвих кілограмів, влаштовують розвантажувальні дні.

Детальну інформацію про відпочинок та лікування у профспілковому  санаторії "Хмільник "можна отримати за тел.: +380(4338)227-67, 244-78

Адреса: Вінницька обл., м. Хмільник, вул. Курортна, 2

www. khmilnyk-zdrav.com.ua

Зараз ви читаєте новину «У вінницькому санаторії "Хмільник" лікують радоновими ваннами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі