неділя, 28 лютого 2021 00:25

У Pfizer представили план боротьби з Covid-19

У Pfizer представили план боротьби з Covid-19
За його словами представника компанії, в найближчі роки слід приділяти увагу двом важливим напрямам боротьби з пандемією. Фото: Pixabay

Розробник вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer Угур Шахін закликав забезпечити довгострокові виробничі потужності для забезпечення населення щепленнями від Covid-19.

Про це повідомляє Bild. За його словами, в найближчі роки слід приділяти увагу двом важливим напрямам боротьби з пандемією.

Спеціаліст наголосив, що перш за все, необхідне безперервне виробництво вакцини, щоб була достатня її кількість для повторних щеплень і для забезпечення їй інших країн. Окрім того, також важливо мати спроможність виробляти швидко адаптовану вакцину у випадку виникнення супермутацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцину Pfizer дозволили зберігати у звичайних холодильниках

Шахін також розповів про можливості змін схем введення препарату.

"Якщо з'являться критичні види, простий стратегією може бути введення третьої дози поточної вакцини. Така вакцинація може викликати сильний імунний захист", - додав фахівець.

Не менш як 22 млн доз вакцини сподівається отримати Україна. Маємо очікувані поставки вакцин: від компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX - більш як 100 тис. доз від компанії Sinovac - близько 2 млн доз, компанії AstraZeneca - ми маємо ще 1,5 млн отримати від Serum Institute і також до 4 млн отримати або від Serum Institute, або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX.

Зараз ви читаєте новину «У Pfizer представили план боротьби з Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі