понеділок, 24 лютого 2020 11:24

У Китаї розробили вакцину від коронавірусу

У Китаї розробили вакцину від коронавірусу
Винайдена вакцина показала високу ефективність проти коронавірусу, проте все ще потрібні подальші перевірки та доопрацювання. ФОТО: glavcom.ua

У Китаї вченим вдалося розробити ефективну проти коронавірусу вакцину.

Розповів про це посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей на брифінгу в посольстві КНР у Москві, повідомляють російські ЗМІ.

"У Китаї вже розробили вакцину, яка виробляє імунітет. Але потрібні подальші перевірки та доопрацювання", — відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ повідомили важливу інформацію щодо коронавірусу

Повідомив Ханьхуей і про наявність ефективних ліків для лікування коронавірусу. За його словами, препарат під назвою "хлорохина фосфат", який вже протягом кількох десятків років застосовують у Китаї проти малярії, допомагає успішно боротися з Covid-2019.

"Практика показує, що китайські ліки діють ефективно. У всіх випадках, коли їх застосовували, не було жодного ускладнення. Загальна ефективність китайських ліків показує понад 85%, у деяких районах — понад 90%", — зазначив посол.

Про початок тестування вакцин проти вірусу Covid-19 оголосили в середині лютого. Деякі препарати почали випробовувати на тваринах, інші — на людях.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розробили вакцину від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі