вівторок, 26 січня 2021 14:14

У чому небезпека слабких вакцин - учені попереджають

У чому небезпека слабких вакцин - учені попереджають
Слабкі вакцини за певних обставин навіть сприяють розвитку небезпечних штамів вірусу. Фото: pixabay

Науковці вважають, що слабкі вакцини від коронавірусу можуть підсилювати функціонування мутацій коронавірусу.

Якщо обрати малоефективну вакцину, чи довго не робити 2-гу ін'єкцію, то це матиме протилежну дію, пише DW.

У дослідженні 2001 року вірусолог Ендрю Рід з Університету Пенсильванії довів, що слабкі вакцини за певних обставин навіть сприяють розвитку небезпечних штамів вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу дві Covid-вакцини зняли з випробувань на людях

Це є причиною того, чому критикують пізнє 2-ге щеплення. Такі випадки є у Великій Британії, а скоро так можуть робити й у США. Через це не виробляється достатньо сильної імунної відповіді. Організму треба більше часу, що боротися зі штамами, а значить, і вірус має час, щоб не зреагувати на вакцинацію. Якщо таким вірусом інфікується людина без щеплення, то будуть негативні наслідки.

Учений Флоріан Краммер з приватного університету ISMMS у Нью-Йорку попереджає, що широка практика запізнілого 2-го щеплення може сприяти тому, що з'являться мільйони людей, які мають достатньо антитіл, аби не заразитися, але не достатньо, щоб знищити вірус. Це може створити ідеальні умови для вакцинорезистентних штамів вірусу.

Вакцина Moderna показала ефективність проти нових штамів коронавірусу, які були виявлені у Великій Британії і ПАР. Це підтвердили відповідні лабораторні дослідження.

Зараз ви читаєте новину «У чому небезпека слабких вакцин - учені попереджають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі