понеділок, 30 листопада 2015 13:13

У 8-річної дівчинки діагностували рак грудей

Автор: hmc-israel.org.il
 

Американські онкологи діагностували рідкісний різновид раку молочної залози в учениці 2-го класу з штату Юта. Лікарі впевнені, що зможуть повністю вилікувати дитину - однак хвору залозу доведеться видалити.

Кілька тижнів тому 8-річна дівинка виявила дивне ущільнення на шкірі в передній частині грудної клітки.

Вона сказала про це матері, яка негайно повела доньку до лікаря.

Обстеження показало, що у дитини розвивається пухлина молочної залози, яка серед дорослих жінок зустрічається 1 випадок на мільйон.

Біопсія виявила, що Кріссі Тернер (Chrissy Turner) хвора на рідкісну форму раку грудей, яка прогресує у дівчаток, що не досягли статевої зрілості повільніше, ніж у дорослих. В дитячому організмі практично немає жіночих статевих гормонів, які стимулюють ріст пухлини і прискорюють метастази.

Кріссі зроблять операцію, в ході якої повністю видалять молочну залозу, котра ще навіть не встигла розвинутись.

За допомогою спеціального сайту друзі сім'ї Тернерів вже зібрали суму, необхідну для операції і реабілітаційного періоду.

Враховуючи незвичність цього випадку, дитину консультували кращі онкологи США - вони прийшли до висновку, що шанси Кріссі на повне одужання дуже високі.

Зараз ви читаєте новину «У 8-річної дівчинки діагностували рак грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі