Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 14:15

Туристи із Катару та Балі влаштували в аеропорті бунт через обсервацію

Туристи із Катару та Балі влаштували в аеропорті бунт через обсервацію
Евакуйовані туристи з Балі відмовляються проходити осбервацію. Фото: facebook.com/igor.zinkevych.

Бунт через обсервацію влаштували пасажири літаків із Катару та Балі.

Згоду на 14-денний обов'язковий карантин туристи з Катару нібито підписали ще при посадці. Прилетівши до України, вони заявили, що про обсервацію не чули, поки не сіли на рейс, а тому виходити з літака відмовляються, передає ТСН.

Пасажири поширюють відео, що вони сидять у оточеному Нацгвардією літаку і не виходять. Люди у літаку кажуть, що погоджуються пройти тест на коронавірус, але не ізолюватись у окремому місці. Один літак на примусову обсервацію погодився. Їм запропонували перебування у готелі "Козацький" на Майдані Незалежності у Києві безкоштовно або поїхати на платну обсервацію в інші готелі, ціна за 2 тижні - 300 євро.

Другий літак, майже у повному складі, відмовляється виходити із транспорту. Всередині залишаються 130 зі 180 пасажирів. Скаржаться на те, що не мають води та їжі, але з умовами не погоджуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обсервацію для приїжджих з-за кордону облаштують у готелях

Також частина українців, що прилетіли із Балі в Україну, відмовляються проходити осервацію. Пасажири записали відеозвернення, в якому розповідають, що зійдуть із літака лише тоді, коли їм дозволять повернутись додому.

Відео із зверненням туристів опублікував активіст Ігор Зінкевич у Facebook.

"Що стосується ситуації в "Борисполі", з літаком із Балі. Частково люди залишили салон літака, але частина людей - 26 осіб - усе ще перебуває в ньому", - пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в Головному управлінні Нацполіції Київської області.

Поліція проводить заходи з недопущення правопорушень та роз'яснювальну роботу під час того, як люди залишають літак і прямують до автобусів для відправлення на обсервацію.

"З ними проводять роз'яснювальну роботу про необхідність обсервації. Потрібно донести це до свідомості людей. Такі правила не правоохоронці придумали, поліція нікого за руки і ноги не тягне", - додали в управлінні поліції.

Cтаном на 10:00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 11 летальних. 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Туристи із Катару та Балі влаштували в аеропорті бунт через обсервацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути