субота, 02 червня 2018 23:30

Таємниці мозку: чому сни забуваються і як їх запам'ятати

Таємниці мозку: чому сни забуваються і як їх запам'ятати
Запам'ятовуються ті сни, які наш мозок вважає особливими. ФОТО: http://www.josephinewall.co.uk

Наш мозок зазвичай сам вирішує, що він хоче запам'ятати, а що ні. Сни, а особливо пересічні, він частіш за все відкидає як непотрібну інформацію. Пише livescience.com

"Більш реалістичні й емоційно наповнені нічні видіння, у яких події логічно розвиваються й не створюють ефект "розриву шаблона", легше сприймаються мозком, завдяки чому частіше фіксуються у пам'яті", — пояснює Томас Ендрілон, австралійський нейробіолог. Все ж є декілька хитрощів, які допоможуть дізнатися, що саме приходить до вас уві сні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, що заборонено робити перед сном

Тим, хто хоче запам'ятати свої сновидіння, рекомендують випивати на ніч склянку води — сечовий міхур змусить перервати сон і тим самим дасть можливість згадати нічні пригоди.

"Під час нічних пробуджень найчастіше вдається відтворити в пам'яті, що саме наснилося", — пояснює Роберт Стікголд, доцент кафедри психіатрії Гарвардської медичної школи. Окрім того, вчені радять перед сном спеціально налаштовуватись на запам'ятовування. Так, зручно вмостившись у ліжку, необхідно декілька разів повторити про себе: " Я запам'ятаю свій сон". Вранці одразу не підводьтесь, а, не розплющуючи очі, спробуйте покопатися в пам'яті — через деякий час мозок повністю "прокинеться" і ви згадаєте.

Раніше Уляна Супрун розвінчала міф про роботу людського мозку. Окрім того, в.о. міністра охорони здоров'я розповіла, що саме потрібно зробити, щоб мозок почав працювати ще активніше.

Зараз ви читаєте новину «Таємниці мозку: чому сни забуваються і як їх запам'ятати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі