понеділок, 23 липня 2018 10:51

Шведки звинуватили у вагітності мобільний додаток

Шведки звинуватили у вагітності мобільний додаток
37 шведок зробили аборт після того, як довірилися мобільному додатку. Фото: sostav.ua

Мешканки Швеції поскаржилися на мобільний додаток Natural Cycles, який мав застерігати від небажаної вагітності.

Але в підсумку став її причиною, повідомляє The Guardian.

Natural Cycles активно рекламували в Європі, ним користуються понад 700 тис. юзерів із 200 країн. Додаток розробили доктор Еліна Бергланд та її чоловік Рауль Швартзл. Їхня програма отримала сертифікат засобу контрацепції в ЄС, після чого потрапила у відкритий доступ.

Користувачі мали придбати спеціальний градусник і вимірювати ним температуру тіла. На основі цієї інформації програма відстежувала менструальні цикли. Коли ймовірність завагітніти дорівнювала нулю, - повідомляла про це жінці.

Але 37 пацієнток із 668, які зробили аборт в одній із головних клінік Швеції з вересня по грудень 2017-го, звинуватили у вагітності саме мобільний додаток.

Влада Швеції почала перевірку. Представники Natural Cycles підтвердили, що кількість небажаних вагітностей, які могли статися через додатки, приблизно дорівнює числу шведок, які його використовували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бейонсе запідозрили у вагітності

Бет Бемфорд, 21 рік, з англійського міста Сток-он-Трент народила двійнят, не знаючи про свою вагітність. Жінка каже, що до моменту народження не підозрювала , що вагітна. Думала, що просто трохи погладшала.

Зараз ви читаєте новину «Шведки звинуватили у вагітності мобільний додаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі