четвер, 15 квітня 2021 10:23

Стало відомо, коли самостійно можна придбати вакцину

Стало відомо, коли самостійно можна придбати вакцину
Люди зможуть не раніше листопада придбати вакцину від коронавірусу. Фото: pixabay.com

Купити вакцину від коронавірусу українці зможуть не раніше листопада. Зокрема, замовлення на препарат Pfizer до цього часу буде державними.

Нині діють шахраї, які розповідають про постачання вакцини та пропонують її купити. Але далі виявляється, що злочинці просять передоплату за так званий препарат, а потім зникають, заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили список протипоказань до вакцинації проти Covid-19

"Це багато в чому є надутою схемою. Зовсім нещодавно приїжджали бізнесмени, просили: дайте дозвіл на британську AstraZeneca, яку ми завеземо й продаватимемо людям, які готові заплатити. Будь ласка, привозьте, за 48 годин отримаєте документи. Вони кажуть "дякую", їдуть, повертаються через тиждень, кажуть - це була афера, немає жодної AstraZeneca", - розповів Арахамія.

Він пояснив, що найближчим часом вакцина не з'явиться в Україні у вільному продажу, бо всі найбільші виробники вакцин завантажені на рік уперед.

"Pfizer офіційно заявив: якщо ви почуєте про будь-яке комерційне постачання до листопада цього року, то це облуда. Усі замовлення до листопада - державні", - заявив він.

В Україні стартувала імунізація населення вакциною CoronaVac. Її виробляє китайська компанія Sinovac Biotech.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли самостійно можна придбати вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі