неділя, 09 липня 2017 05:28

Список продуктів, які погіршують пам'ять

Список продуктів, які погіршують пам'ять
Які продукти погіршують пам'ять. Фото facebook

У дослідженні, проведеному в Brigham and Women's Hospital в Бостоні, понад 6000 людей старшого віку були протестовані на знання й пам'ять з урахуванням дієт протягом п'ятирічного періоду.

Ось список продуктів і речовин, які найбільш негативно впливають на роботу нашого мозку, повідомляє MyDomaine.

Насичені жири

Люди з генетичною варіацією мають більшу кількість білкових скупчень в мозку. Харчування з високим вмістом насичених жирів може знизити здатність мозку боротися з бляшками, які шкодять клітинам мозку і пов'язані з хворобою Альцгеймера.

Крім того, насичені жири порушують здатність вашого мозку вчитися й формувати нові спогади всього через 10 хвилин після прийому їжі. Серед таких продуктів - бекон, пепероні, свиняча ковбаса і чорізо, а також масло і сир.

Білі продукти

"Білі продукти", такі як білий рис, хліб і макарони, підвищують глікемічний індекс тіла, що збільшує запалення в мозку.

Частково гідрогенізовані олії

Ті, що вважаються найгіршою харчової групою в світі, частково гідрогенізовані продукти (куплені в магазині печиво, тістечка і смажені продукти) важко переробити організму і вони просто залишаються, як загрозливий токсин, який призводить до захворювань серця і хвороби Альцгеймера.

Підсолоджувачі

Середній американець споживає 35,8 кг (79 фунтів) підсолоджувачів на рік, що викликає запалення, що вражає нейрони.

За словами Калапая, цукор також може викликати депресію. "Цукор - це велика пастка. Коли ви з'їдаєте щось солодке, спочатку це дуже смачно, але коли він починає перероблятися організмом, виникає важкість".

У той же час допоможуть поліпшити роботу вашого мозку такі продукти як авокадо, чорниця, буряковий сік, листова зелень, брокколі, горіхи і насіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 порад уникнути стресу.

Для продуктивної роботи мозку рекомендують їсти солодке, особливо гіркий шоколад. Однак надмірна кількість цукру викликає проблеми із засвоєнням білка і поживних речовин. Результат той же, що і при низькому рівні цукру в крові: поживні речовини в мозок просто не надходять.

Зараз ви читаєте новину «Список продуктів, які погіршують пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі