вівторок, 31 березня 2020 09:17

Сонце допоможе: Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після супермаркету

Сонце допоможе: Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після супермаркету
Лікар Комаровський розповів, як знезаразити верхній одяг і взуття після походу в магазин. Фото: facebook.com/komarovskiynet/

Верхній одяг і взуття – головні джерела зберігання вірусів. Найкращий і найпростіший спосіб дезінфекції після виходу на вулицю – залишити верхній одяг на балконі під сонцем.

Ультрафіолетові промені вбивають віруси за годину. Якщо сонця немає, то варто залишити речі на балконі на 2-3 дні, пише РБК.

"Якщо ви виходите з будинку по три рази в день, то який тоді сенс у стерилізації? Якщо ти в цьому пальто лізеш у транспорт, де ще 50 людей, то там ти наражаєш себе на ще більшу небезпеку", - зазначив лікар Євген Комаровський.

В ідеалі повинно бути 3-4 комплекти одягу. Одяг можна обробити ще гарячою парою.

У домашніх умовах можна використовувати ще такі способи: залишити верхній одяг в коридорі, надіти маску і рукавички, використовувати антисептик, обрати на пральній машині режим температури не менше 50 градусів з додатковим полосканням, взуття слід чистити на вулиці та використовувати для нього антисептик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вірус живе в повітрі 3-4 години" - Комаровський про прогулянки на вулиці під час поширення COVID-19

Іспанські медики рекомендують біля входу у квартиру зробити окрему зону, в якій можна поставити ящик для верхнього одягу, антисептик і зробити місце для взуття.

Згідно із статистикою провідних організацій охорони здоров'я, курці більше за інших схильні до важкого перебігу коронавірусу COVID-19. Імовірність зараження у них також вища, про це заявив лікар Євген Комаровський на Youtube-каналі.

Зараз ви читаєте новину «Сонце допоможе: Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі