пʼятниця, 22 листопада 2019 03:28

Скільки мандаринів можна з'їдати за день

Скільки мандаринів можна з'їдати за день
Мандарити треба обов'язково мити перед вживанням. Фото: bzh.life

Не побоюючись за здоров'я у день можна з'їдати до чотирьох мандаринів. Але конкретної норми немає.

Варто орієнтуватися на алергічні епізоди. Якщо в анамнезі є алергічні реакції на цитрусові, то мандарини з новорічного меню треба прибрати,пише сайт med2. .

Якщо алергічних реакцій в анамнезі не було, то в день можна з'їсти 2-4 мандарини, але не доходити до рівня одного кілограма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти восени, щоб не хворіти

Занадто активне вживання мандаринів може бути шкідливим для здоров'я людей, які страждають від хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки. Також мандарини не слід вживати при гастритах, ентеритах, колітах.

Важливо: перед вживанням мандарини слід обов'язково мити. Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти хімікатами – про це може свідчити яскравий восковий блиск на фруктах і їх липкість. Ці хімічні розчини можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Деяка їжа потребує часу, щоб засвоїтись і не викликати подразнення шлунка. У зоні пильної уваги - сніданок, а також будь-який прийом їжі з перервою більше чотирьох годин.

Про те, які продукти не можна вживати на голодний шлунок, розповів американський дієтолог Крістофер Гарнер.

Зараз ви читаєте новину «Скільки мандаринів можна з'їдати за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі