вівторок, 15 жовтня 2019 03:28

Сирі чи варені: які овочі корисніші

Сирі чи варені: які овочі корисніші
У сирих овочах вчені виявили з'єднання, які мають негативний вплив на кишкову флору. Фото:wworld.com.ua

Для кишківника буде корисніше їсти відварні овочі, ніж сирі.

До такого висновку дійшли вчені з університету в Сан-Франциско, провівши відповідні дослідження, пише Nature Microbiology.

Експерименти спочатку проводили на гризунах, а потім шукали тих, хто б добровільно погодився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почати правильно харчуватися

Відварні овочі можуть змінювати бактерії в організмі людини. У сирих овочах вчені виявили з'єднання, які мають негативний вплив на кишкову флору. При дослідженні гризунів розділили на дві групи. Одну годували сирими овочами, а другу відварними. У результаті вчені помітили зміни в мікробіомах мишей, які вживали сирі овочі. Пізніше дослідження провели на людях. Їхні результати були аналогічними.

За останні 2 роки відчутно подорожчали овочі "борщового набору". Ціни зросла через погодні умови, скорочення виробничих площ.

Зараз ви читаєте новину «Сирі чи варені: які овочі корисніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі