Восени сприятливий час для очищення печінки. Зробити це корисно ще й тому, що попереду Новорічні свята. Саме час підготувати організм до застіль. М'яко й без додаткових турбот очистити не тільки печінку, а й весь організм допоможуть сім продуктів. Які і як їх вживати розказала фітотерапевт Олена Світко.
1. Лимон
Сік лимону стимулює вироблення жовчі. Таким чином прочищаються жовчогінні канали. Очищує нирки й печінку. Найкраще поєднується з медом. Приймати сік пів лимону із склянкою води та ложкою меду зранку на тщесерце.
2. Оливкова олія
Очищує протоки печінки й знижує холестерин в крові. Очищує кишківник. Особливо корисно для тих, в кого бувають закрепи. Додають до салатів або ж п'ють по столовій ложці перед основним прийомом їжі. Також корисно щодня з'їдати по 100 грам маслин.
3. Часник
Виводить паразитів, вбиває хвороботворні бактерії. Розтертий сирий часник і змішаний з медом в рівних частинах прочищає артерії і судини. Суміш можна намащувати на хліб.
4. Висівки
Три столові ложки висівок змішати з кефіром й з'їдати замість вечері. Очищує кишківник, шлунок від зайвого слизу. Налагоджує мікрофлору.
5. Морква
Морква не тільки вітамінний овоч, а ще й працює як губка. Вбирає отруйні речовини, які накопичує організм. Особливу свинець, який вдихаємо з повітрям. Оздоровлює судини й серце. Достатньо з'їдати хоча б одну сиру морквину щодня. Це також покращує зір.
6. Капуста
Найкраще квашена. Виводить зайвий холестерин. Покращує моторику шлунку. В капусті є весь набір вітамінів потрібних для людини.
7. Редька
Покращує обмін речовин. Виводить зайву рідину з організму. Разом з нею й сіль. Є природним антибіотик із широким спектром дії.
Коментарі