вівторок, 17 листопада 2015 13:05

Сім корисних продуктів для очищення організму

Сім корисних продуктів для очищення організму
Фото: xn--80ahmkemb0e.xn--p1ai

Восени сприятливий час для очищення печінки. Зробити це корисно ще й тому, що попереду Новорічні свята. Саме час підготувати організм до застіль. М'яко й без додаткових турбот очистити не тільки печінку, а й весь організм допоможуть сім продуктів. Які і як їх вживати розказала фітотерапевт Олена Світко.

1. Лимон

Сік лимону стимулює вироблення жовчі. Таким чином прочищаються жовчогінні канали. Очищує нирки й печінку. Найкраще поєднується з медом. Приймати сік пів лимону із склянкою води та ложкою меду зранку на тщесерце.

2. Оливкова олія

Очищує протоки печінки й знижує холестерин в крові. Очищує кишківник. Особливо корисно для тих, в кого бувають закрепи. Додають до салатів або ж п'ють по столовій ложці перед основним прийомом їжі. Також корисно щодня з'їдати по 100 грам маслин.

3. Часник

Виводить паразитів, вбиває хвороботворні бактерії. Розтертий сирий часник і змішаний з медом в рівних частинах прочищає артерії і судини. Суміш можна намащувати на хліб.

4. Висівки

Три столові ложки висівок змішати з кефіром й з'їдати замість вечері. Очищує кишківник, шлунок від зайвого слизу. Налагоджує мікрофлору.

5. Морква

Морква не тільки вітамінний овоч, а ще й працює як губка. Вбирає отруйні речовини, які накопичує організм. Особливу свинець, який вдихаємо з повітрям. Оздоровлює судини й серце. Достатньо з'їдати хоча б одну сиру морквину щодня. Це також покращує зір.

6. Капуста

Найкраще квашена. Виводить зайвий холестерин. Покращує моторику шлунку. В капусті є весь набір вітамінів потрібних для людини.

7. Редька

Покращує обмін речовин. Виводить зайву рідину з організму. Разом з нею й сіль. Є природним антибіотик із широким спектром дії.

Зараз ви читаєте новину «Сім корисних продуктів для очищення організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі