понеділок, 17 вересня 2018 15:43

Секрет довгожителя: 111-річний чоловік досі активно займається спортом
7

Генрі переконаний: щоб стати довгожителем, треба щодня посміхатися.
Фото: dailymail.co.uk
У свої 111 років Генрі щодня по 30 хвилин крутить педалі на лежачому велосипеді.
Генрі було вже за 90, а він все ще мав сили робити стійку на плечах.
У Генрі ні дня не минає без фізкультури.
Генрі не дотримується жодної дієти й інколи дозволяє собі навіть шкідливі продукти.

111-річний мешканець ЛосАнджелеса Генрі Ценг щодня відвідує спортзал і не відмовляє собі у фастфуді. Секретом свого довголіття чоловік називає вміння за будь-яких обставин лишатися на позитиві.

Генрі Ценг по півгодини в день займається на тренажерах. При цьому прискіпливо стежить, щоб заняття протривали ні хвилиною менше. Чоловік досі практикує йогу й щодня робить вправи з гумовими кульками, які дозволяють збільшити силу рукостискання. Звичайне фітнес-заняття Генрі включає в себе розтяжку, кардіо й силові вправи. Пише відоме британське видання Dailymail.

Активний спосіб життя чоловік веде з молодості. Тоді він регулярно займався плаванням, любив йогу й вуличні види спорту. Генрі ніколи не курив і не зловживав алкоголем. У 80 років йому вдавалося робити стійку на голові, у 90 вистачало сил на повноцінні заняття аеробікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 102-річні близнючки розкрили секрет довголіття

За словами Генрі, допомагає йому лишатися у відмінній формі й харчування. Головне його правило: "снідати як король, обідати як принц, вечеряти як бідняк".

"Зазвичай сніданок його складається з 2-х зварених всмятку яєць, половини грейпфрута, половини банану, шматка хліба з маслом і джемом, півтарілки мюслі або вівсяних пластівців, чашки кави й склянки апельсинового соку", — розповідає донька Генрі Лінда Ссія.

Обідає чоловік зазвичай стравою китайської, італійської або мексиканської кухні. Інколи заходить й у МакДональдс. На вечерю обирає запечене курча, страву з яловичого фаршу, тушковану свинину, омлет або суп. У жодних продуктах собі він не відмовляє. Після кожного тренування ласує порцією моко лате.

За словами рідних і знайомих Генрі, він завжди перебуває на позитиві й ніколи не сумує.

"Як і всі, я маю багато дрібних проблем. Однак просто кажу собі: "забудь про це". Вірю, що немає нічого неможливого", — каже Генрі.

Раніше розповіли про вплив тренування на тривалість життя. За словами вчених, прожити довше допомагають силові вправи, направлені на зміцнення м'язів. Назвали науковці також і найважливіший індикатор стану здоров'я. Ним виявилася сила рукостискання. Вчені зазначили, що слабкість м'язів рук може свідчити й про ослабленість м'язової оболонки серця.

Зараз ви читаєте новину «Секрет довгожителя: 111-річний чоловік досі активно займається спортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі