четвер, 28 червня 2018 23:30

Розповіли, які небезпечні симптоми змушують припинити дієту

Розповіли, які небезпечні симптоми змушують припинити дієту
Здоров'я завжди має лишатися в пріоритеті. ФОТО: http://www.dailymail.co.uk/

Щоб бажання позбутися зайвих кілограмів не завдало шкоди здоров'ю, важливо зуміти вчасно розпізнати сигнали про допомогу, які посилає організм. Для цього досить прислухатися до свого самопочуття. Пише видання Домашний Очаг.

У тому, що настав настав час відмінити дієту й переглянути свій раціон харчування, мусить переконати виникнення нижченаведених симптомів.

Порушення з боку кишечника: здуття живота, гази, запор. Наявність таких проблем може свідчити про те, що організм потерпає від дефіциту важливих корисних речовин. Так, приміром, якщо останнім часом виникають труднощі зі спорожненням кишечнику, скоріш за все, вам не вистачає клітковини. Вирішити цю проблему можна, додавши до раціону бобові, злаки й вівсянку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від сніданків: лікарі розповіли, чим це загрожує

Вічний голод. Якщо під час дотримання дієти ви зовсім не наїдаєтесь і без перестану хочете щось пожувати, скоріш за все, таким чином ваш організм теж дає знати, що йому не вистачає якихось поживних речовин. Не варто сподіватися на те, що голодні "муки" наблизять вас до мрії про ідеальну фігуру, адже втрачені кілограми, навпаки, можуть повернутися. Разом з тим, у вигляді невтішного "призу" можна ще й нажити собі розлад харчової поведінки.

Стабільно понурий настрій і депресія. Причина безпричинної дратівливості й пригніченості може полягати в тому, що організм не отримує необхідних йому вітамінів, мінералів чи омега-3 жирних кислот. За таких обставин треба або зовсім розпрощатися з дієтою, або принаймні додати до раціону рибу, волоські горіхи й авокадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога

Не варто також зовсім забувати про глюкозу. Погано, коли її в організмі забагато, але, коли замало, теж не краще. Низький рівень цукру в крові призводить до зменшення синтезу гормону щастя. Допомогти повернути в життя радість і позбутися поганого настрою може додавання до раціону продуктів, багатих вуглеводами.

Хронічна втома. Якщо ви ледь не падаєте з ніг від знесилення, не маючи серйозних фізичних навантажень, слід терміново завершувати дієту. Постійна втома може виявитися симптомом дефіциту поживних речовин, не отримуючи які організм сильно слабне. Якщо не відновити запаси цих елементів, імовірно, знадобиться медична допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм

Холодно навіть за теплої погоди. Температуру тіла контролює щитоподібна залоза, на роботу якої згубно впливає нестача вуглеводів. Якщо вчасно не виправити ситуацію, може знадобитися допомога лікаря. Таким чином, тим, хто постійно мерзне, варто спробувати для початку змінити правила своєї дієти й додати до раціону складні вуглеводи. У випадку ж, якщо проблема так і не вирішиться, доцільно буде звернутися до ендокринолога.

Поганий стан шкіри, нігтів і волосся. Поява акне й передчасних зморшок — це вагома підстава задуматися над завершенням дієти. Такі проблеми є сигналом про дефіцит поживних речовин. Приміром, якщо у вас сухе волосся й ламкі нігті, скоріш за все, у вашому організмі не вистачає вітаміну А.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найпоширеніших помилок, які заважають схуднути

Забудькуватість. Незбалансованість харчування цілком може спричинити виникнення проблем з пам'яттю. Якщо не перервати дієту й не компенсувати нестачу необхідних організму речовин, на розумових здібностях це точно позначиться.

Часті застуди. Бідний раціон — це передумова послаблення імунітету. Якщо організму не вистачає поживних елементів, він поволі починає втрачати здатність протистояти хвороботворним бактеріям і вірусам. Так буває, наприклад, за нестачі білка. Проблему може вирішити збагачення раціону продуктами, багатими цією речовиною. Так, рекомендується вживати побільше м'яса, риби, зелені, свіжих овочів, домашнього сиру й інших молочних продуктів.

Раніше розповіли, на скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм. З'ясувалося, що людям, які прагнуть швидко позбутись зайвої ваги, боятися варто не лише "ефекту повернення втрачених кіло", а й виникнення серйозних проблем зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, які небезпечні симптоми змушують припинити дієту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі