понеділок, 07 травня 2018 16:53

Ризик появи алергії передається у спадок

Ризик появи алергії передається у спадок
Алергія передається у спадок Фото: poradnikzdrowie.pl

Схильність до алергії може бути успадкованою. Про це розповів Віктор Літус, доктор медичних наук, завідувач кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології Національної медичної академії післядипломної освіти.

"Частіше алергія проявляється у людей, які проживають у містах. Генетична схильність до алергії, безумовно, може бути в людей, чиї батьки також страждають алергією. І дідусі-бабусі теж. Якщо ви - батьки і страждаєте алергією, маєте бути готові до того, що і у вашої дитини вона може бути", - пояснив лікар.

За прогнозами фахівців, до 2050 року на алергію страждатимуть 30-45% усього населення планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти свіжі ягоди, щоб не отруїтися

Українці часто плутають прояви алергії зі звичайною застудою і вдаються до самолікування. Зараз існує достатньо методів діагностування, щоб не лише підтвердити факт наявності у людини алергії, а й точно діагностувати алерген.

Продукти з вітаміном В12 зміцнюють нервову систему та уникають пошкоджень мозку. Дефіцит цього вітаміну може призвести до анемії, втоми і депресії.

Вітамін В12 виробляється бактеріями і міститься у продуктах тваринного походження. Він впливає на рівень енергії, зовнішній вигляд і травлення. Також цей вітамін є важливим для нормального функціонування пам'яті та серця.

Зараз ви читаєте новину «Ризик появи алергії передається у спадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі