вівторок, 13 квітня 2021 13:26

Рекордсмени за нітратами: лікарка назвала найнебезпечніші ранні овочі

Рекордсмени за нітратами: лікарка назвала найнебезпечніші ранні овочі
Ранні овочі треба мити в солоній воді. Фото: buchanews.com.ua

Свіжі овочі стають причиною закрепів і здуття живота. Починається процес гниття в кишківнику, з'являється неприємний запах із рота. Поступово утворюються камені в нирках. Так буває внаслідок поганого миття овочі перед вживанням.

Обережними треба бути алергікам, тому що для швидкого дозрівання овочів аграрії їх поливають розчинами.

Про це Gazeta.ua розповіла Валентина Шевчук, лікарка-гастроентеролог із Харкова.

"Зменшити кількість нітратів можна, якщо замочити їх в окропі хоча б на 5 хвилин. Зелень треба залити холодною водою з сіллю, а овочі промивати в гарячій воді під краном. Накопичування нітратів не є однаковим у всіх овочів. Найбільше їх у салаті, редьці, зеленій цибулі та кропу. Трохи менше в огірках, броколі, кабачках, капусті та редисці. Найбезпечнішими є горох, квасоля, перець, помідори", - розповідає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніс жінки провалився всередину обличчя: фото

Дотримуючись цих правил, можна збагатити організм фолієвою кислотою та магнієм із весняних овочів. А ще вони містять багато вітаміну С, бета-каротину й клітковини. Найбільше їх у шпинаті. Його потрібно вживати з кисломолочними продуктами. Вітаміни зі шпинату добре діють із кальцієм.

Навесні не треба забувати й про щавель із кропивою. Страви з ними корисні вмістом клітковини, калію, заліза.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою деякі медпрепарати на основі канабісу більше не входять до переліку наркотичних засобів.

7 квітня відповідну постанову, де зазначили 2 препарати на основі канабісу, опублікували на урядовому порталі.

Зараз ви читаєте новину «Рекордсмени за нітратами: лікарка назвала найнебезпечніші ранні овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі