четвер, 07 травня 2020 15:15

Рада ухвалила законопроєкт про страхування медиків від Covid-19

Рада ухвалила законопроєкт про страхування медиків від Covid-19
20% інфікованих українців - медики. Фото: Reuters

Парламент ухвалив в цілому законопроєкт, який передбачає компенсації медичним працівникам, які померли чи отримали інвалідність внаслідок роботи з коронавірусною інфекцією.

"За" проголосували 340 народних депутатів. Вони підтримали законопроєкт "слуг народу" № 3376-1, який подали як альтернативу до законопроєкту депутатів "Європейської солідарності" №3376.

Документ прирівнює медпрацівників, які померли від Covid-19, за своїм статусом до військовослужбовців, які загинули під час виконання військової служби.

Страхові виплати працівникам закладів МОЗ передбачено:

- у разі встановлення групи інвалідності протягом 1 календарного року, що настала внаслідок захворювання коронавірусною хворобою, за умови, що таке захворювання пов'язане з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження – залежно від встановленої працівнику групи інвалідності та ступеня втрати професійної працездатності, але не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму (на сьогодні це – 630 600 грн)

- у разі смерті працівника – у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року (на сьогодні – 1 576 500 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарів, які борються з коронавірусом, обсипали пелюстками троянд

В Україні кожен п'ятий інфікований коронавірусом - медик. Усього з початку пандемії лабораторно підтвердили 13 691 випадок захворювання на Covid-19. Із них 340 - летальні.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила законопроєкт про страхування медиків від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі