пʼятниця, 18 вересня 2020 16:00

Пряні трави, які допомагають зміцнити імунітет

Пряні трави, які допомагають зміцнити імунітет
Чебрець не рекомендують вживати при вагітності, захворюваннях щитоподібної залози, печінки, нирок, виразковій хворобі шлунку. Фото: Nadi Lindsay from Pexels

Щоб не підхопити сезонні захворювання такі, як грип, ангіна чи застуда, восени, як ніколи слід активно зміцнювати імунітет. Для цього не обов'язково одразу ж бігти до аптеки та скуповувати аскорбінову кислоту та вітамін С. Краще відправитися до найближчого супермаркету та придбати корисні трави.

Шавлія

Гарячий напій настояний на листях шавлії - чудовий засіб від болю в горлі. Рослина допомагає імунній системі боротися з поширеними вірусами, бактеріями та грибками. Використовують для лікування ангіни, ларингіту, фарингіту та захворювань верхніх дихальних шляхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що корисно їсти у вересні: 7 найважливіших продуктів

Чебрець

Чебрецю діє, як відхаркувальний, антибактеріальний, спазмолітичний та знеболювальний засіб. Використовують у терапії легеневих хвороб і запалень верхніх дихальних шляхів — коклюшу, бронхіту, бронхіальної астми, ГРЗ. Окрім цього чай із квітів рослини заспокоює центральну нервову систему та стимулює виділення шлункового соку.

Петрушка

Багата на вітаміни групи В, А, РР, Е. Містить велику кількість вітаміну С і бета-каротину, які відіграють важливу роль, зміцнюючи нашу імунну систему та покращуючи самопочуття в цілому. Окрім цього петрушка допомагає організму виводити токсини і захищає нирки, запобігаючи утворенню та зростанню каменів.

Шпинат - корисний, смачний і низькокалорійний листовий овоч. Продукт володіє неймовірними властивостями. В ньому - наші здоров'я, сила та довголіття.

Зараз ви читаєте новину «Пряні трави, які допомагають зміцнити імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі