середа, 11 вересня 2019 23:28

Пояснили чому від стресу одні худнуть, а інші набирають вагу

Пояснили чому від стресу одні худнуть, а інші набирають вагу
Схуднення від стресу буває через потрясіння Фото: fakty.com.ua

Стрес провокує на необдумані вчинки. Одні люди заїдають проблеми шоколадом, інші - просто відмовляються від їжі.

Відмежуватись повністю від нього не вийде, а от змінити своє ставлення до них – цілком.

Стрес буває різний. Гострий пов'язаний з потрясінням. Сигнал голоду не надходить в мозок, поки не вирішиться першочергова проблема: зберегти життя, пережити біль. Це короткочасний стрес, на боротьбу з яким організм кидає всі сили і ресурси. А їжа стає другорядним завданням, тому не виникає відчуття голоду.

Фоновий – помірний стрес, саме він викликає у нас бажання "заїсти" цей стан. Прийом їжі асоціюється у мозку з почуттям безпеки, тому покращити настрій смачною їжею легко.

Цей стрес може перерости в хронічний, якщо є певні тривоги, переживання, з якими зіштовхуєтесь регулярно.

1. Аби позбавитись нервового переїдання, необхідно знайти джерело стресу. Це можуть бути: негаразди на роботі, токсичні колеги, фінансові труднощі, відсутність самореалізації.

2. Для боротьби з будь-яким з видів стресу варто знайти свій спосіб заспокоєння. Наприклад, медитація. Її критикують ті, хто ніколи не пробував медитувати

3. Варто дати тілу можливість розслабитись. Не сідати на диван, а зайняти улюбленою справою. Танцювати, бігати вечорами або записатися на масаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, до якого віку жінка дійсно може завагітніти

Зайва вага – проблема не тільки фізіологічна, але й психологічна. Будь-яке різке збільшення ваги та обсягів – це сигнал нашого тіла. Не завжди ми вміємо прислухатися до своїх відчуттів, не завжди вміємо проаналізувати і зрозуміти, що відбувається. Тіло завжди відображає те, що з нами відбувається, будь то хороший чи не дуже психологічний стан.

Чому ми несподівано починаємо переїдати та перестаємо контролювати свій апетит, що призводить до збільшення наших обсягів? Пояснюють психологи.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили чому від стресу одні худнуть, а інші набирають вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі