пʼятниця, 22 жовтня 2021 14:50

Потреба медкисню пацієнтам зі штамом Delta збільшилася у шість разів – Ляшко

Потреба медкисню пацієнтам зі штамом Delta збільшилася у шість разів – Ляшко
Споживання кисню хворими на штам Delta збільшилася в п'ять-шість разів. Фото: МОЗ України

Інфікований пацієнт Covid-штамом Delta споживає медичний кисень у п'ять-шість разів більше, якщо порівнювати з попередніми хвилями пандемії.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді 22 жовтня.

Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу порівняно з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі.

"Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік у країні: 977 148 літрів на хвилину", – сказав Ляшко.

Міністр наголосив, що чутки про те, що українським лікарням не вистачає кисню, неправдиві.

"Зараз два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності.

І одразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримують її", – наголосив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ відправляє школи на карантин, у метро пускатимуть тільки з Covid-документами

Додав, що до планових регламентних робіт готувались. Спільно із виробниками знайшли їм заміну на цей період. Також лікарням надали можливість використовувати технічний кисень.

Створені можливості для постачання кисню з Польщі у розмірі орієнтовно до 240 т на тиждень, стверджує Ляшко.

"Усього на потреби удосконалення систем киснепостачання цього року було виділено вже 1 мільярд 148 мільйонів. З них цієї осені в регіони направили майже 400 мільйонів гривень", – зазначив голова МОЗ.

Показники захворюваності й смертності за 21 жовтня від Covid-19 - рекордні. 23 785 нових інфікованих і 614 померлих. Це максимум за весь час пандемії в Україні.

У реанімаційних відділеннях українських лікарень немає хворих на коронавірус, які вакциновані від недуги. Серед пацієнтів Covid-госпіталів нещеплених - 97%, заявив Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Потреба медкисню пацієнтам зі штамом Delta збільшилася у шість разів – Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі