понеділок, 18 травня 2020 20:28

Послаблення карантину: за яких умов працюватимуть спортивні зали

Послаблення карантину: за яких умов працюватимуть спортивні зали
МОЗ опублікувало вимоги до роботи фітнес-центрів при карантині. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я розробило рекомендації щодо роботи фітнес-центрів та спортивних клубів під час карантину.

Наразі, відповідний документ опублікований для громадського обговорення на сайті міністерства.

МОЗ пропонує на вході розмістити спиртовмісні антисептики, вимірювати температуру відвідувачам спортклубів і персоналу та встановити норму не більше однієї людини на 10 кв м при індивідуальних заняттях і не більше одного на 5 м - при групових тренуваннях.

Клієнтів пропонується проводити лише за попереднім записом, не більше, ніж для 10 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто і навіщо буде проходити тестування на антитіла до Covid-19 - пояснення міністра

Також МОЗ хоче заборонити розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур, журналів та інших поліграфічних матеріалів та використання багаторазових тканинних рушників.

Повідомляється, що серед інших пропозицій є наступні: заборонити роботу дитячих секцій - для дітей у віці до 14 років, закрити роботу масажних салонів, фітнес-барів, басейнів, саун, і дитячих кімнат, заборонити одночасне використання багатофункціональних тренажерів декількома відвідувачами.

В умовах послаблення карантину дитячі садки зможуть відкритися після 22 травня. Проте це не означає, що одразу після відкриття прийматимуть дітей. Після відповідного рішення уряду про завершення обмежень та розпорядження КМДА розпочнеться підготовча робота тривалістю до двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Послаблення карантину: за яких умов працюватимуть спортивні зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі