Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 08:04

Почали тестувати Covid-вакцину в таблетках

Почали тестувати Covid-вакцину в таблетках
У дослідженні беруть участь здорові дорослі віком до 55 років. Фото: pixabay.com

Вакцина у таблетках від компанії ImmunityBio може забезпечити захист від Covid-19 без необхідності ін'єкції. Т-клітинна вакцина націлена на ядро вірусу, що найменше схильне до мутацій.

Серія капсул може працювати так само або навіть краще, ніж існуючі Covid-вакцини, заявляють медики з Дослідницького інституту Chan Soon-Shiong у США. Наразі оральна вакцина є експериментальною та тестується на здорових добровольцях. Учасники вибірково отримують укол або пігулки, а декому роблять 1 ін'єкцію та 2 прийоми таблеток.

"Ми генеруємо Т-клітини-вбивці. Уколом ми сподіваємося розвинути їх по всьому тілу. Даючи таблетку перорально, ми захищаємо слизові оболонки, кишечник і, сподіваюся, ніс і рот, тому що саме так потрапляє вірус. Він не потрапляє через кров", - заявив засновник і виконавчий директор ImmunityBio доктор Патрік Сун-Шіонг.

Дослідники ImmunityBio припускають, що зможуть створити довгостроковий захист від вірусу, генеруючи як Т-клітини-вбивці, так і антитіла. Справа не лише в тому, аби уникнути уколу, саме комбінація цих 2 чинників може бути ключем.

У дослідженні беруть участь здорові дорослі віком до 55 років, які не хворіли на Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські вакцини від коронавірусу визнали недостатньо ефективними

Перші дози вакцини проти коронавірусу Pfizer мають прибути до України, попередньо, 14-15 квітня, а дістануться вони літнім людям в будинках-інтернатах і соцпрацівникам.

Зараз ви читаєте новину «Почали тестувати Covid-вакцину в таблетках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути