пʼятниця, 12 травня 2017 15:35

Після вживання антидепресанта у дівчини облізла шкіра з обличчя
7

Халія Шоу втратила шкіру після ліків
Фото: 11alive.com
Халія Шоу втратила шкіру після ліків
Халія Шоу до прийому ліків
Халія Шоу до прийому ліків
Халія Шоу втратила шкіру після ліків

Дівчина втратила 90% шкіри обличчя та ледь не осліпла після того, як випила антидепресант. Препарат під назвою ламотригін (Lamotrigine) викликав синдром, що ледь не відібрав життя. Розповідає dailymail.

Студентці Халії Шоу зі штату Джорджия, США, віком 26 років медики приписали препарат ламотригін, який мав лікувати від біполярного розладу, іншими словами депресивного стану. Однак через два дні після лікування в неї почала лускати та відпадати шкіра обличчя, спини та на грудях, в роті з'явилися пухирі. Халія поступово втрачала зір. Щоб полегшити страждання пацієнтки, лікарі ввели її в стан медичного сну. Коли дівчина прокинулася, то втратила волосся та шкіру, не бачила на очі.

"Я була шокована - все моє волосся відпало, не було нігтів", - каже студентка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, який сік покращить роботу мозку

Коли спочатку пацієнтка звернулася до лікарів, ті думали, що прояви на шкірі є наслідком інфекційного захворювання. І лише після досліджень виявили згубний вплив засобу. Остаточний діагноз їй поставив дерматолог у медичному центрі Центральної Джорджиї. Тоді Халію перевели в опіковий центр. Зараз вона проходить реабілітацію. Волосся поступово відростає, медики намагаються повернути хоч частково їй зір.

Студентка подала до суду на компанію-виробника GlaxoSmithKline та вимагає компенсації 3,45 млн. дол.

"Цього не мусило статися. Це наслідок чиєїсь помилки", - каже Шоу.

Симптоми отруєння ліками підступні. По них дуже складно поставити правильний діагноз навіть досвідченому лікарю. Такі отруєння часто трапляються у дітей через недогляд батьків. Вони мають постійно дбати, щоб ліки були захованими. Щоб наслідки не були сумними, потрібно вчасно побачити проблему і визначити її причину.

Зараз ви читаєте новину «Після вживання антидепресанта у дівчини облізла шкіра з обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі