Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 15:33

Пандемія може забрати життя 150 мільйонів людей

Пандемія може забрати життя 150 мільйонів людей
Експерти вважають, що у світу ще є час стати на правильний шлях Фото: salik.biz

Дослідники оцінили готовність світу до масштабної кризи в галузі охорони здоров'я і прийшли до невтішних висновків.

2018-го Всесвітня організація охорони здоров'я та Світовий банк спільно скликали Раду з моніторингу готовності, незалежну групу експертів, орієнтовану на глобальні надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров'я, пише ТСН.

Учені дійшли висновку, що "існує реальна загроза пандемії респіраторного патогену, що швидко поширюватиметься і буде дуже смертоносною". За таких умов загинуть від 50 до 80 млн людей і світова економіка втратить 5%.

"Глобальна пандемія у такому масштабі була б катастрофічною, створивши б загальний хаос, нестабільність і невпевненість", - продовжували автори. - Світ не підготовлений", - наголошують вони.

Експерти вважають, що у світу ще є час стати на правильний шлях. Окреслили 7 конкретних дій, які світові лідери можуть вжити для підвищення готовності, включно з повним впровадження Міжнародних правил охорони здоров'я, збільшенням інвестицій у дослідження і розробку вакцин, а також створення потужних національних систем готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не зомбі та не радіація - пандемію на Землі викличе вірус грипу

"Настав час діяти", - закликають дослідники.

Учені розробили правдоподібний сценарій пандемії, викликаної вірусом грипу, який своєю вірулентністю та патогенністю нагадує збудника атипової пневмонії. Приблизно через 2 роки після початку спалаху жертвами хвороби стануть 150 млн людей, а у разі недостатніх зусиль зі стримування інфекції та розробки вакцини – 900 млн.

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список глобальних загроз людству 2019-го. До нього, зокрема вперше потрапила відмова від щеплень. ВОЗ зазначає, що розширення охоплення вакцинацією дозволить уникнути до 1,5 млн передчасних смертей у рік.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія може забрати життя 150 мільйонів людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути