неділя, 02 серпня 2020 21:20

Олігархи шукають заміну Зеленському, РФ і Туреччина з'їхали з глузду й "смертельно небезпечний" салат: 5 блогів тижня

Олігархи шукають заміну Зеленському, РФ і Туреччина з'їхали з глузду й "смертельно небезпечний" салат: 5 блогів тижня
Олігархи більше не лояльні до Володимира Зеленського. Почали шукати нового президента України. Фото: Рresident.gov.ua

1. Огірки не можна поєднувати із помідорами, пишуть в інтернеті. Виявляється, це може бути "смертельно небезпечним". "Несумісніть" овочів пояснюють тим, що в огірках є фермент аскорбіназа, а у помідорах - аскорбінова кислота (вітамін С), яку ця аскорбіназа нищить. Насправді аскорбінази дуже мало в огірках, а в помідорах - мало вітаміну С. Тому продовжуйте їх їсти разом, пояснює дієтологиня Оксана Скиталінська.

2. Туреччина перекидає війська в Нахічевань для спільних навчань з Азербайджаном. Зустрілися дві самотності - Реджеп Ердоган і Володимир Путін. Ще на крок ближче до великої війни. Якщо ви думаєте, що все це не переміститься в сакральний Крим - ви помиляєтеся. Україні може опинитися між двома воюючими найсильнішими арміями Європи. Кожна з них з'їхала з глузду, вважає журналіст Аркадій Бабченко.

3. Білоруси масово збираються на мітинги підтримки єдиного опозиційного кандидата в президенти, який ще не опинився за гратами. Це добре. Кінець правління Лукашенка стрімко наближається. Але чи захоче білоруський народ приєднатися до українського в боротьбі проти агресивного впливу Росії? Чи натомість буде знову намагатися "дружити", але на нових умовах? Країні, яка залежать від РФ сильніше за нас, треба пройти тяжкий шлях до справжньої незалежності і свободи, міркує режисер Олег Сенцов.

4. Присутність Леоніда Кучми на переговорах в Мінську - сигнал Москві, що в Києві хочуть взаєморозуміння і закінчення конфлікту. Коли Кучма переконується, що Путін хоче не домовлятися, а тиснути, він іде. Йому цей тиск абсолютно не потрібен. Тому пішов і у 2018-му, і 2020-му. І тоді, і тепер його відхід був ще одним важливим індикатором - завершення олігархічного консенсусу лояльності чинному главі державі і початку процесу пошуку олігархами нового президента України. Просто у випадку із Зеленським цей процес почався раніше, ніж з Порошенком, вважає публіцист Віталій Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба пильнувати за Кравчуком, щоб на Україну не повісили борги окупантів за газ

5. Шанси на перемогу на виборах 9 серпня у Лукашенка дорівнюють нулю. Він про це знає, тому давно говорив про те, що Росія готує провокацію й збирається відібрати у нього Білорусь. Докази прийшли до нього самі - 33 "вагнерівці". Можна починати влаштовувати істерику на тему: "об'єднаймося, брати й сестри, навколо бацьки Лукашенка для захисту від злобного Путіна". А президенту РФ потрібен слабкий Лукашенко, який переміг на виборах шляхом величезних фальсифікацій. Який став нелегітимним як в очах свого народу, так і в очах Заходу. Кожна з двох сусідніх пострадянських диктатур грає свою гру. А "вагнерівці" просто потрапили під руку, наголошує російський журналіст Ігор Яковенко.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи шукають заміну Зеленському, РФ і Туреччина з'їхали з глузду й "смертельно небезпечний" салат: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі