Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 19:36

Недовіра до вакцинації - результат діяльності неосвічених конспірологів - блогер

Автор: надав Артем Албул
  Артем Албул критикує конспірологів, які підривають довіру людей до науки
Артем Албул критикує конспірологів, які підривають довіру людей до науки

Нагнітання паніки навколо вакцини від ковіду- результат дій необізнаності та бездумності конспірологів - вважає блогер Артем Албул. Він веде науково-популярний Youtubeканал "Клятий раціоналіст". У соцмережах Артем поділився своєю думкою про недовіру до вакцини, яку мають багато громадян.

"Варто визнати, що конкретно зараз боротьба за уми більшості людей програна.

Не те щоб я сподівався, що в умовах мінливої ситуації, обмеженості даних, але екстренності необхідних дій, можна буде розраховувати на адекватність більшості населення. Я розумію марність ситуації, коли людина ніколи не чула не те щоб про мРНК-вакцини, а навіть про традиційні векторні вакцини, а ти починаєш їй пояснювати, як це все працює і чому не робить з неї мутаната. При чому робиш це буквально за день до того, коли їй пропонують цю вакцину.

Я вже мовчу про упоротих конспірологів, у яких досі "ніхто із знайомих не захворів" і "а хтось взагалі бачив той вірус?". Це втрачені соціумом люди. Вони неминуче повірять і в інші теорії змов, бо це їхній світогляд і з ними вже нічого не зробиш", - вважає Артем Албул.

"Я вбачаю в цьому всьому вселенську несправедливість. Поки науковці намагаються врятувати світ, поки медики вмирають, рятуючи інших, якась чіпуха неосвічена гайпиться на "продажних медиках" та "вчених, що приховують правду".

Я стомився думати про це. Я стомився сподіватися на краще.

Але загалом світ таки стає кращим, хоч мені і самому в це складно зараз повірити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почалася третя хвиля Covid-19. Влада не виключає повторний локдаун

Пандемія як показала людську дурість, так і спровокувала людську цікавість. Це треба використовувати. Треба задовольняти цей запит. Саме повільний і поступовий освітній процес має змінювати ситуацію. Не екстрене викриття міфів, терміновий фактчекінг та невідкладна боротьба з маніпуляціями, а саме поступовий рух в бік пізнання та розуміння", - підсумовує блогер.

Майже 7 тис. українців щепили від коронавірусу індійським препаратом "Ковішилд" із 24 лютого по 3 березня. Мобільні бригади вакцинують військових та медиків, які працюють із хворими на ковід. Повторний укол зроблять за кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Недовіра до вакцинації - результат діяльності неосвічених конспірологів - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути