четвер, 27 вересня 2018 11:16

Назвали таблетки, які допоможуть у лікуванні раку

Назвали таблетки, які допоможуть у лікуванні раку
Аспірин допоможе у лікуванні деяких видів раку. Фото: Etcetera.media

Аспірин може допомагати у лікуванні деяких видів раку.

Дослідження провели британські вчені з Кардіффського університету, повідомляє MedicalXpress.

До дослідження залучили більш як 500 тис. людей. 120 тис. осіб мали рак кишківника, молочної або передміхурової залози. Вони вживали малі дози аспірину. Інші 400 тис. піддослідних цього не робили.

У людей, які приймали аспірин, збільшилася тривалість життя на 20-30%. У цих пацієнтів також було меншим поширення раку на інші частини тіла.

"Використання аспірину з низькою дозою як профілактичний засіб при серцевих захворюваннях, інсульті та раку добре відоме. Тепер з'являється доказ того, що препарат може бути додатковим лікуванням від раку", - каже почесний професор Університету Кардіффа, автор дослідження Пітер Елвуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дешеві таблетки, які підвищують потенцію

У небагатьох хворих спостерігалося серйозна кровотеча в шлунково-кишковому тракті. Кількість людей, які вживали аспірин і мали побічні ефекти, не перевищила кількість людей, які не вживали аспірин. Утім останні страждали від крововиливів у шлунку.

Популярне знеболювальне аспірин практично неефективне для деяких пацієнтів при тривалому вживанні для профілактики серцевих захворювань. Такі висновки дослідження, яке провели в американському Бостоні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали таблетки, які допоможуть у лікуванні раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі