неділя, 20 травня 2018 00:15

Назвали, що заборонено робити перед сном

Назвали, що заборонено робити перед сном
Поганий сон: червоне вино погіршує сновидіння Фото: afterstudy.com.ua

Експерти з Технологічного університету Фінляндії забороняють перед сном пити вино. Навіть його два келиха знижують якість нічного сну.

Вони це визначили під час експерименту, у якому взяли участь більше чотирьох тисяч чоловіків і жінок у віці від 18 до 65 років. Ті приймали алкоголь перед сном в один з вечорів, а в іншій – лягали спати тверезими.

Якість їх сну оцінювалося за допомогою приладу для вимірювання варіабельності серцевого ритму – показника, який допомагає визначити, наскільки глибоко спить людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 популярних напоїв, які шкодять організму

В результаті три келихи вина для чоловіків і два – для жінок погіршували якість сну на 39%, зниження дози вдвічі знижували якість відпочинку на 24%, а навіть зовсім невеликі дози спиртного робили сон гірше на 9%.

За словами вчених, брак повноцінного нічного відпочинку може спровокувати розвиток тривожних розладів, депресії і навіть серцево-судинних захворювань.

Закидання ноги на ногу та сутулість перед монітором комп'ютера назвали найшкідливішими позами тіла для здоров'я людини. Така поза сприяє порушення кровообігу та лімфообігу, появі захворювання судин та варикозного розширення вен.

Коли людина починає сутулитися, то автоматично перевантажує шийний та поперекові відділи, здавлює легені та органи черевної порожнини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, що заборонено робити перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі