вівторок, 26 вересня 2023 06:40

Назвали розповсюджені міфи про контрацепцію

Назвали розповсюджені міфи про контрацепцію
Презерватив захищає не лише від небажаної вагітності, а й від інфекцій, що передаються статевим шляхом. Фото: Deon Black from Pexels

26 вересня у світі відзначають день контрацепції. Мета – привернути увагу до проблеми небажаної вагітності, а також розширити обізнаність населення про методи та способи планування сім'ї.

Загалом існує 15 методів контрацепції, схвалених Національною службою охорони здоров'я Великої Британії, але жоден з них не надійний на всі 100%.

Презерватив – один з найпопулярніших засобів контрацепції. Запобігає інфекціям, що передаються статевим шляхом, та вагітності водночас. Його ефективність становить 98%, але у випадку правильного використання. За даними дослідження CHOICE, 41% людей неправильно використовують презервативи, що знижує їхню ефективність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнадійніший вид контрацепції: 5 фактів про презервативи

Розповсюджені міфи про презервативи

– Презервативи не мають терміну придатності - це не правда. На упаковці презерватива завжди є кінцева дата використання.

– Контрацептив не треба використовувати при оральному сексі. Навпаки, потрібно, адже є ризик інфікування захворюваннями, як проникають в мікротріщини на яснах, губах.

– Надійніше використовувати відразу два презервативи. Поширена думка, що чим більше, тим краще. Але це не працює у випадку з презервативами. Одного кондома цілком достатньо.

Презервативи надійний захист, але не стовідсотковий. Що стосується інфекцій, які передаються статевим шляхом, презерватив теж не може гарантувати захист від усіх захворювань. Деякі віруси – наприклад, герпес – передаються не через виділення, а від контакту шкіри зі шкірою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали розповсюджені міфи про контрацепцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі