субота, 04 липня 2020 02:28

Назвали продукти, які заважають заснути

Назвали продукти, які заважають заснути
Томатний соус заважає заснути. Фото: grani.lv

Брокколі та цвітна капуста шкідливі, якщо їх вживати перед сном. Про це заявили іспанські дієтологи після дослідження.

Так повідомляє MedikForum.ru,

На вечерю не потрібно їсти брокколі, капусту білокачанну і цвітну. Ці овочі дуже вітамінізований, але містять багато нерозчинних волокон, які довго перетравлюються, ніж можуть перешкодити нормальному сну.

Також радять відмовитися після 20.00 від м'яса індички, птиці - його засвоєння спонукає організм витрачати ще більше часу і енергії, в результаті не вийде розслабитися і нормально заснути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали траву, яка допоможе заснути в спеку

Проблеми з засинанням провокували також наступні продукти:

гострі, пряні: їх активні речовини дають тонізуючий ефект,

томатний соус: кислота може дратувати травний тракт,

десерти викликають прилив енергії.

Окрема група продуктів, шкідливих перед сном, - містять тіамін, який стимулює бадьорість. До таких належать пшеничний хліб, яловичина, свинина, квасоля і горох, фісташки, насіння, деякі види сирів.

Далеко не вся риба корисна для здоров'я.

Окремі види риб накопичують ртуть у формі високотоксичної сполуки - метилртуті. Утворюється від метаболізму водних мікроорганізмів. Потім її поглинають водорості. Риба поїдає їх і накопичує шкідливі сполуки у жировій тканині.

Варто відмовитися від королівської скумбрії, великоокого тунця, акули і риби-меч. У цих видах міститься найвища концентрація ртуті.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які заважають заснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі