субота, 19 вересня 2020 19:58

Назвали помилку гігієни дівчинки, яку роблять батьки від незнання

Назвали помилку гігієни дівчинки, яку роблять батьки від незнання
Дівчині важко мочитися через недотримання гігієни. Фото: pt.nextews.com

Погана інтимна гігієна дівчаток викликає злипання статевих губ. Або наукова назва синехія. При ній статеві губи виглядають, як зрощені. Дитині важко помочитися.

Це найчастіша інтимна проблема, з якою зустрічаються батьки маленьких дівчаток. Буває в кожної третьої.

Про це розповідає Юлія Салінчук, дитячий гінеколог із Луцька.

"При зрощення статевих губ утворюється вакуум, де збираються виділення з піхви. Вони перекривають сечовипускальний канал і виникає цистит", - пояснює лікар.

На початковій стадії у дівчаток виникає біль в промежині. Плачуть при сечовипусканні і скаче температура тіла.

Хворих варто показати лікареві. Той розсуває статеві губи і бачить плівочку. По ній і визначає діагноз. Також призначає мазок з піхви, загальний аналіз крові та сечі.

Невчасне виявлення патології викликає запалення вульви або сечового міхура. Також можуть деформуватися зовнішні статеві органи, що може нашкодить в майбутньому при народженні вже власної дитини.

Найбільш схильних до захворювання дівчатка 1-2 років або 6-7 років. Воно виникає від неправильного або нерегулярного підмивання. Дитина затирається і слизова пошкоджується. Виникають мікрорани, які при загоєнні утворюють тканини і ті зрощуються між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість причин не відкладати плановий візит до гінеколога

"Дівчаткам шкодить не тільки недогляд, а й занадто велика опіка. Шкіра в інтимних зонах дуже ніжна. Багаторазове підмивання з милом пошкоджує слизову оболонку і виникає запалення. Найкраще робити це тільки, коли малюк випорожнився", - наголошує гінеколог.

Правильна гігієна для дівчинки:

1. Слід підмивати дівчинку спереду назад і під проточною водою, а не в мисці з водою.

2. Промити складки між малими та великими статевими губами. Не грубо протирати, а промакувати вологість.

3. Акуратно розсунути пальцями малі статеві губи дитини і втерти крем з естрогеном, помасажувати і вони роз'єднуються.

Безпліддя — проблема, актуальна для всього світу, і з кожним роком вона лише посилюється. Ще кілька років тому фахівці говорили про те, що вона стосується кожної шостої людини (як чоловіка, так і жінки). Але останні дані свідчать: тепер безпліддя — це недуга кожної п'ятої людини.

Ми зібрали міфи про безпліддя, які допоможуть зрозуміти, наскільки ця проблема багатогранна і чому своєчасне лікування безпліддя — єдине вірне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Назвали помилку гігієни дівчинки, яку роблять батьки від незнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі