середа, 19 червня 2019 23:28

Назвали невтішні наслідки надлишку сну

Назвали невтішні наслідки надлишку сну
Оптимальною тривалістю сну вчені вважають 7-9 годин. ФОТО: aif.ua

Надлишок сну призводить до погіршення пам'яті й швидкості реакції. Це виявили вчені з Університетського коледжу Лондона.

Науковці провели дослідження за участі понад 400 тисяч добровольців. Усі учасники проходили тест на зорову пам'ять. Ті, хто спав більше 9 годин на добу, зробили найбільше помилок: плюс 9% неправильних відповідей за кожну додаткову годину сну. При цьому в учасників, які спали менше 7 годин на добу, на кожну недоспану годину припало по 5% неправильних відповідей. Пише видання Evening Standart.

"Надлишок сну так само, як і його нестача, негативно впливають на когнітивні функції мозку. Наше дослідження дає цьому нові докази", — відзначив керівник проекту Альберт Генрі з Інституту серцево-судинних досліджень Університетського коледжу Лондона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, чим загрожує недосипання

Вчені не радять спати більше 10 годин. Причиною тому є наявність підвищеного ризику передчасної смерті й розвитку деменції.

Зараз ви читаєте новину «Назвали невтішні наслідки надлишку сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі