пʼятниця, 24 січня 2020 16:26

Назвали найбільшу небезпеку ватних паличок

Назвали найбільшу небезпеку ватних паличок
Ватні палички утворюють сірчану пробку у вусі Фото: pinme.club

Вушна сірка — корисна річ для організму. Вона мащує вушні канали, захищає від грибків. Збирає на себе шкідливі речовини і виводить через слуховий прохід.

Але вона не має витікати. Хоча чистити її треба геть іншим способом, ніж це роблять усі.

Про це попереджає Валерій Сологуб, столичний отоларинголог.

"Ватні палички стирають захисну оболонку, вухо стає вразливе до інфекцій. Видаляючи зайву сірку, людина порушує природний механізм самоочищення, подразнює шкіру. Часте чищення — сигнал для організму виробляти сірки більше", - переконує лікар.

Особливо небезпечні чистки паличками, які трамбують сірку вглиб вуха. Так біля барабанної перетинки утворюється сірчана пробка.

Слуховий прохід очищається сам при митті голови. Якщо сірки накопичилося забагато, можна після душу протерти вуха ватними джгутами без паличок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу

При забиванні проходу сірчаною пробкою, її слід розм'якшити.

Перед сном у піпетку набрати звичайної олії і капнути у вухо. Протерти ватним тампоном і промити водою. Так слід робити раз на тиждень.

Часто хвороби можна вилікувати звичайними підручними продуктами.

Наприклад, лимон, який має багато корисних вітамінів і речовин, може полегшити симптоми деяких недуг і знизити джерела їхнього запалення.

Детальніше про решту хвороб, які лікує лимон - далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільшу небезпеку ватних паличок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі