Американські дослідники з харчування назвали молочні продукти, які впливають на появу онкологічних хвороб.
Пише Current Developments in Nutrition.
Журнал опублікував результати дослідження американських клініцистів з Roswell Park Cancer Institute. Науковці прийшли до висновку, що молочні продукти дають різний вплив на організм в залежності від свого складу.
"У цих продуктах присутні різні біохімічні субстанції, які можуть тим чи іншим чином діяти на механізми розвитку злоякісних новоутворень", - йдеться в матеріалі.
Науковці перевірили 2 тис. пацієнток з раком молочної залози і понад 1,2 тис. здорових жінок. Жінки щомісяця фіксували, які молочні продукти вони вживають і в якому обсязі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували причину синдрому хронічної втоми
Проаналізувавши отриману інформацію, фахівці прийшли до висновку, що вживання сиру підвищує ризик розвитку раку грудей, в той час як йогурту - знижує.
"У жінок, які їли багато йогурту, ризик раку грудей був знижений на 39%. У той же час високе споживання сиру мало прямо протилежний ефект, підвищуючи ризик на 53%".
Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список оброблених м'ясних продуктів, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин в організмі. Cтверджують, що шинка, бекон, салямі, бургери, хот-доги і сосиски викликають онкозахворювання.
Коментарі
1