понеділок, 06 березня 2017 04:28

Назвали молочні продукти, які провокують ракові клітини

Назвали молочні продукти, які провокують ракові клітини
Сир найбільше впливає на появу ракових клітин. Фото: eco-ferma.pro

Американські дослідники з харчування назвали молочні продукти, які впливають на появу онкологічних хвороб.

Пише Current Developments in Nutrition.

Журнал опублікував результати дослідження американських клініцистів з Roswell Park Cancer Institute. Науковці прийшли до висновку, що молочні продукти дають різний вплив на організм в залежності від свого складу.

"У цих продуктах присутні різні біохімічні субстанції, які можуть тим чи іншим чином діяти на механізми розвитку злоякісних новоутворень", - йдеться в матеріалі.

Науковці перевірили 2 тис. пацієнток з раком молочної залози і понад 1,2 тис. здорових жінок. Жінки щомісяця фіксували, які молочні продукти вони вживають і в якому обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували причину синдрому хронічної втоми

Проаналізувавши отриману інформацію, фахівці прийшли до висновку, що вживання сиру підвищує ризик розвитку раку грудей, в той час як йогурту - знижує.

"У жінок, які їли багато йогурту, ризик раку грудей був знижений на 39%. У той же час високе споживання сиру мало прямо протилежний ефект, підвищуючи ризик на 53%".

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список оброблених м'ясних продуктів, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин в організмі. Cтверджують, що шинка, бекон, салямі, бургери, хот-доги і сосиски викликають онкозахворювання.

Зараз ви читаєте новину «Назвали молочні продукти, які провокують ракові клітини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі