понеділок, 20 серпня 2018 12:55

Назвали, коли небезпечно робити дитині щеплення

Назвали, коли небезпечно робити дитині щеплення
Вакцинацію небезпечно робити раніше місяця після грипу Фото: ameda.com.ua

Вакцинацію не можна робити дитині, яка хвора на ГРВІ чи будь-якими іншими вірусними захворюваннями. Навіть після легкого нежитю або хворого горла потрібно почекати мінімум 2 тижні. При грипі або інших складніших недугах, цей термін збільшується до місяця.

Тоді організм буде сприйнятливий до медикаментів і не ослаблений захворюваннями.

Про це пише ГолосUA.

Щеплення дійсно можуть викликати серйозні ускладнення, особливо коли дитячий організм відновлюється після застуди або харчового отруєння.

"Відправляти своє чадо на щеплення з усім класом, тому що так прийнято, або тому що у вас немає часу самостійно їхати в поліклініку - неправильно. До цього процесу потрібно підходити серйозно, враховуючи самопочуття і навіть емоційний стан дитини", - попереджає лікар-педіатр Валентина Антонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розкрила справжню дію плацебо

Коли мова йде про дитину до року, то за тиждень до і після щеплення протипоказано вводити в раціон нові продукти харчування.

"Якщо ви повернулися з відпустки безпосередньо перед початком навчання, до середини вересня від будь-яких щеплень краще утриматися, так як дитячий організм все ще адаптується до зміни клімату, навіть якщо зовні це ніяк не проявляється", - уточнює лікар.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, коли небезпечно робити дитині щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі