вівторок, 18 вересня 2018 23:28

Назвали доступні продукти, які захищають мозок від старіння

Назвали доступні продукти, які захищають мозок від старіння
Каші та хліб зупиняють старіння мозку Фото: Medfond.com

Каші та хліб зупиняють старіння мозку. Справа у харчових волокнах, які містяться в цих продуктах. Вони сприяють зниженню ризику запальних процесів у мозку з віком.

Про це пише EurekAlert.

Американські вчені Університету Іллінойсу визначили, що волокна, які містяться в овочах, фруктах, горіхах, бобових, кашах та хлібі, сприяють зростанню корисної мікрофлори у кишечнику. Бактерії переробляють компоненти їжі, які не перетравлюються власними ферментами людини і виробляють коротколанцюгові жирні кислоти.

Під час дослідження вчені розділили мишей на групи відповідно до віку і частки (низької або високої) харчових волокон у кормі. Науковці оцінювали рівень бутирату у крові гризунів та концентрацію прозапальних речовин у кишечнику.

Виявилося, що раціон харчування з високим рівнем харчових волокон значно підвищував рівень бутирату і зменшував запалення в кишечнику у старих гризунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіші кухні світу

Люди з типом фігури "груша" є більш здорові, в порівнянні з іншими. На цьому наполягють американські вчені з Каліфорнійського університету в Ріверсайді.

Вони проводили випробування на лабораторних мишах, перевіряючи реакцію їх організму на різні продукти. Жирна їжа у самців знижувала рівень тестостерону та погіршувала вироблення сперматозоїдів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали доступні продукти, які захищають мозок від старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі