четвер, 12 грудня 2019 03:28

Науковці визначили користь щасливого шлюбу

Науковці визначили користь щасливого шлюбу
Згідно з висновками вчених, щасливе сімейне життя цілком здатне впливати на загальний стан здоров'я людини. Фото:st2.depositphotos.com

За висновками вчених з Нідерландів, щастя в шлюбі сприяє довголіттю.

Щоб визначити це, науковці протягом 8 років збирали дані про найрізноманітніші чинники життя опитаних сімей, пише Medic Forum.

Експерти хотіли дізнатись, наскільки пари задоволені життям, про підтримку іншого партнера, наявність і періодичність фізичних навантажень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійці лікують травми війни дитячими шлюбами

16% людей померли до моменту завершення дослідження. Всі випадки смерті були в сім'ях, де подружнім життям мало задоволені. Всі померлі були з групи менш освічених і забезпечених людей. Також в цій категорії були люди, які ведуть недостатньо активний спосіб життя і мають недостатньо міцне здоров'я.

Згідно з висновками вчених, щасливе сімейне життя цілком здатне впливати на загальний стан здоров'я людини. А підтримка і любов у шлюбі позитивно впливають на організм, продовжуючи життя.

Під час дослідження науковці провели опитування, у якому взяли участь майже 4,5 тисяч пар американців. Також для визначення тривалості життя і смертності експерти використовували національний індекс смерті, наданий Центром контролю та профілактики захворювань.

Коні, собаки і коти найкраще впливають на здоров'я людини. Перебування з ними прискорює вихід із депресії, стабілізує серцебиття і відновлює роботу шлунку. При формуванні опорно-рухового апарату рекомендується "співпраця" з кіньми. Також наркозалежні та алкозалежні мають більше шансів на реабілітацію при спілкуванні з цими тваринами. Травми та поранення також швидше загоюються.

Зараз ви читаєте новину «Науковці визначили користь щасливого шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі