четвер, 09 липня 2020 11:36

Науковці розповіли про ускладнення від коронавірусу

Науковці розповіли про ускладнення від коронавірусу
Науковці провели дослідження і описали 43 пацієнтів із Covid-19, які через захворювання зазнали тимчасової дисфункції мозку, інсультів, ураження нервів тощо. Фото: pixabay

Коронавірус може призвести до хвилі пошкоджень мозку та неврологічних ускладнень, зокрема до запалення, психозів та делірію.

Про такі ускладнення попередили британські вчені з Університетського коледжу Лондона, повідомляє Reuters.

Науковці провели дослідження і описали 43 пацієнтів із Covid-19, які через захворювання зазнали тимчасової дисфункції мозку, інсультів, ураження нервів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове дослідження: 10% населення може мати імунітет до коронавірусу

"Нам ще належить з'ясувати, чи викличе пандемія (коронавірусу. — Gazeta.ua) епідемію великого масштабу, можливо, подібної до спалаху летаргічного енцефаліту 1920-1930 років після пандемії 1918 року", — сказав вчений Майкл Занді, який керував дослідженням.

Фахівці стверджують, що у 9 пацієнтів із коронавірусом, які перенесли запалення мозку, діагностували рідкісний стан — гострий дисемінований енцефаломієліт — який може з'явитися через вірусні інфекції та частіше діагностується у дітей.

За словами науковців, лікарні Лондона спочатку за місяць фіксували хоча б одного пацієнта з таким станом, але згодом таких пацієнтів почали виявляти щотижня. За словами вчених, це "показує на значне збільшення".

Також є версія, що Covid-19 існує лише декілька місяців, тому довгострокові наслідки важко прорахувати. Водночас лікарям уже зараз потрібно знати про можливі неврологічні наслідки.

Наразі треба збирати глобальні дані про можливі наслідки коронавірусного захворювання, щоб зрозуміти, наскільки поширені неврологічні ускладнення.

Сінгапурські вчені впевнені, що найближчим десятиліттям з'явиться новий коронавірус. Він передаватиметься від тварини до людини.

Зараз ви читаєте новину «Науковці розповіли про ускладнення від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі