понеділок, 13 липня 2020 11:17

Наслідки лазерної епіляції. Як уникнути наслідків лазерної епіляції?
6

Як вибрати центр лазерної епіляції та фахівця? Технічні відмінності лазерів світового класу і дешевих китайських апаратів. Небезпека проведення процедур лазерної епіляції неякісними апаратами.

Чи шкідлива лазерна епіляція?

Кожна сучасна дівчина хоче зберегти красиву гладеньку шкіру без волосся на довгий час. Хтось справляється з цим завданням за допомогою бритви, декому подобається шугарінг і воскові смужки. Проте ті, кому набридли тимчасові заходи, серйозно замислюються про апаратні способи епіляції, що дозволяють раз і назавжди забути про волоски на тілі. Серед широкого вибору сучасних і ефективних методів видалення волосся великою популярністю користується лазерна епіляція.

Ось тільки різні картинки з пошкодженнями шкіри після процедури наводять на роздуми: "А чи правда, що ця процедура безпечна?", "А які можуть бути ускладнення у мене?", "Що потрібно знати, щоб уникнути небажаних наслідків лазерної епіляції?".

Відразу відповімо, що лазерна епіляція - це абсолютно безпечний і ефективний метод видалення небажаного волосся з різних ділянок тіла на довгий час без порушення цілісності епідермісу. Правда, є одне "але" — процедура є складним технологічним процесом, який має безліч "підводних каменів", незнання і недотримання яких можуть призвести до виникнення наслідків і ускладнень.

Побічні ефекти після лазерної епіляції

Опіки. Це, мабуть, найстрашніше, що може статися з клієнтом. Неправильно проведена процедура або неякісна лазерна система може стати причиною опіку другого і навіть третього ступеню. В результаті клієнт переживе всі принади даного стану – від появи пухирів на шкірі та її почервоніння до утворення на ній кірочок.

  Опіки
Опіки
  Опіки
Опіки

Гіпо- або гіперпігментація шкіри. Може виникнути через неправильну оцінку фототипу і некоректне виставляння параметрів обладнання. В результаті на шкіру чинитиметься сильний вплив, що призводить до утворення пігментних плям, які протримаються досить тривалий час. Крім того, даний вид побічної реакції виникає у людей, які нехтують порадами фахівців щодо постпроцедурного догляду.

  Пігментація
Пігментація
  Пігментація
Пігментація

Набряк і почервоніння шкіри в епільованій зоні. Дана алергічна реакція може утворитися через реакцію організму на знеболювальні засоби, що використовуються під час процедури. Також таке побічне явище виникає у вигляді реакції на професійні засоби для догляду за шкірою, які клієнти використовують після лазерної епіляції самостійно, не дотримуючись рекомендацій лікаря.

Запалення волосяного фолікула. Фолікуліт - це запалення волосяних цибулин, що супроводжується нагноєнням. Зазвичай такі проблеми після лазерної епіляції з'являються внаслідок неправильної гігієни (дезінфекції) оброблених ділянок, порушення алгоритму лазерної дії на волосяний фолікул, а також після відвідин клієнтом басейну, сауни чи лазні, не дочекавшись поки пройде рекомендований час після видалення волосся.

  Фолікуліт
Фолікуліт
  Фолікуліт
Фолікуліт

Причини негативних наслідків лазерної епіляції

До причин, що викликають негативні наслідки на шкірі, відносять низку людських чинників:

Низька ефективність лазерного обладнання. Це, мабуть, найголовніший фактор виникнення побічної реакції на лазерну епіляцію. Використання дешевих китайських і корейських апаратів для лазерної епіляції в косметологічних клініках і салонах призводять до неприємних і небезпечних наслідків. Дешеве обладнання не має необхідних технічних характеристик для якісного проведення процедури. Максимум на що такі лазери здатні, так це пошкодити волосяний фолікул і загальмувати ріст волосся на дуже короткий час. Крім того, через швидке зношування такого апарату фахівцю доводиться збільшувати потужність лазера або проходити епільовану зону внахлест кілька разів. В результаті шкіра перегрівається, і клієнт отримує опік.

Недбале ставлення клієнта до підготовчих і післяпроцедурних правил, або замовчування пацієнтом наявності у нього протипоказань. Так, наприклад, за кілька днів до сеансу клієнт йде загоряти або відвідує солярій. Шкіра після сонячного опромінення стає дуже чутливою і навіть при наймінімальніших параметрах лазерної системи - опік неминучий.

Непрофесіоналізм або недосвідченість фахівця - невміння лікаря оцінити стан шкіри, визначити її фототип і неправильне виставлення потужності лазерного випромінювання й тривалості імпульсу для заданого фототипа шкіри.

Висновки

Зважившись на лазерне видалення небажаного волосся, потрібно вкрай серйозно підходити до вибору салону і фахівця.

Лазерний фахівець, що виконує процедуру, повинен мати медичну освіту. Крім того, не соромтеся попросити у лікаря показати вам сертифікат про навчання на конкретному апараті, уточніть як давно цей апарат у них і скільки часу працює сам фахівець в салоні. Перед процедурою лікар-косметолог обов'язково повинен провести консультацію, на якій визначає фототип шкіри, виключає всі протипоказання до проведення процедури і підбирає правильні параметри.

Що стосується лазерного обладнання, то найефективнішим і найбезпечнішим лазерним обладнанням вважається діодний лазер американського або ізраїльського виробництва. Саме ці країни дотримуються всіх міжнародних стандартів безпеки і якості. Компанія Lumenis (Люменіс) - одна з найбільших міжнародних компаній, що спеціалізується на розробці, виробництві високотехнологічного лазерного обладнання для офтальмологічних, хірургічних, стоматологічних, ветеринарних галузей та косметологічної індустрії. Епіляція на лазері компанії Lumenis заслужено вважається "Золотим Стандартом" у всьому світі. Наприклад, лазерний апарат Lumenis LightSheer ET оснащений системою автоматичного охолоджування шкіри і спеціальною сапфіровою насадкою, що дозволяє проводити процедуру максимально комфортно для клієнта навіть на найделікатніших ділянках тіла.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки лазерної епіляції. Як уникнути наслідків лазерної епіляції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі